Een strengere wet zou niet beter zijn – José MASSCHELIN (Het Laatste Nieuws)

Ik denk niet dat onze wetgeving verstrengd moet worden. Als de bestaande regels en wetten ook nageleefd zouden worden, dan komen we al een heel eind verder. Een algemene aangifteplicht bestaat inderdaad niet, maar als het echt om (seksueel) misbruik van kinderen gaat, dan wordt iedereen geacht « al het nodige en redelijke » te doen om dat bij de gerechtelijke diensten bekend te maken en zo  het (de) kind(eren) in kwestie te beschermen en andere slachtoffers te vermijden. Ook de mensen die normaal gezien aan beroepsgeheim (priesters, artsen, paramedici,…) gebonden zijn, moeten in die gevallen praten. Het jammere is dat dit in het verleden vaak niet is gebeurd, ook niet binnen de Kerk.

Ik geloof niet dat een strengere wet beter zou zijn. We moeten ook verhinderen dat iedereen met wilde geruchten naar het gerecht zou stappen. Het volstaat mijns inziens niet dat je iets hebt « van horen zeggen » en vermoedens om de politie te alarmeren. Het moet meer zijn dan dat.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.